LEVERING 'JUST IN TIME'     Aflevertijdstippen binnen 1 uur nauwkeurig

Onderhoudsadvies / Onderhoudsinstructies

 

Hoogwaardig draaikiepbeslag, dat kunt U verwachten van de door Kik geleverde draaikiepramen. Dit betekend een groot gebruiksgemak m.b.t. de bediening van de draaikiepramen en de functionaliteit ten aanzien van de draaistand en de kiepstand, het probleemloos functioneren en de lange levensduur van het draaikiepbeslag.

 

Voorwaarde voor een goede functionaliteit en een probleemloze bediening is het volgens de voorschriften monteren en bedienen van de draaikiepramen. De functie en de staat van het beslag zijn aan de hand van de volgende richtlijnen te controleren.

• Gangbaarheid.

• Bevestiging van het beslag.

• Slijtage aan het beslag.

• Beschadigingen aan het beslag.

 

Gangbaarheid

De gangbaarheid van het beslag kan met de raamgreep getest worden. De kracht om de raamgreep te openen en te sluiten mag conform DIN 18055 maximaal 10Nm zijn. Deze test kunt U uitvoeren met een momentsleutel.

 

De gangbaarheid kan door middel van het smeren met olie of vet, of door het nastellen van het beslag, worden verbeterd. Het draaikiepbeslag is voorzien van 2-3 zijdige verstel mogelijkheid. Een verkeerde of niet vakkundige afstelling van het beslag kan leiden tot het disfunctioneren van het raam en het raambeslag.

 

Bevestiging van het beslag

De functie en het gebruik van het raam hangt af van de juiste montage van het beslag. Het vastzitten en de plaats van de afzonderlijke schroeven in het raamhout is van groot belang. Is een schroef losgeraakt of versleten dan dient deze direct te worden aangedraaid of respectievelijk te worden vervangen.

Slijtage aan het beslag

Alle bewegende beslagonderdelen dienen regelmatig gesmeerd te worden met bijvoorbeeld olie of vet. Door het regelmatig oliën of vetten (minimaal 1x per jaar) van alle relevante beslagonderdelen in het raam en aan het kozijn voorkomt U voortijdige slijtage aan de beslagonderdelen en behoudt U langdurig een lichtlopend raam. Op de afbeelding hiernaats worden de smeerpunten aangegeven.

 

De stalen veiligheidssluitplaten en raamscharnierdelen dienen doorlopend ingevet te zijn om uitslijten te voorkomen.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Smeerpunten

   

Beschadiging van het beslag

Beschadigde beslagonderdelen dienen vernieuwd te worden, zeker als het dragende beslagonderdelen betreft.

 

Aan deze adviezen kunnen geen rechten worden ontleend, de toepassing dient per geval te worden bekeken.